Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

“Εν έχουν υπόθεση…”

Παραθέτουμε πιο κάτω το άρθρο του καλού μας φίλου Τιμινή Κωνσταντίνου , ιδιοκτήτη της αθλητικής - στιβικής ιστοσελίδας Stivoscy.net όπου προβάλει το θέμα της έλλειψης διαφάνειας και ενημέρωσης απ' τους φορείς της χώρας προς το κοινό.

klepsydra
Κι ενώ ήμουν σήμερα στην παραλία και άραζα στην άμμο, κτυπάει το κινητό μου. Κλήση από εξωτερικό. Χωρίς να ξέρω τον αριθμό, απαντάω και περιμένω να μάθω την ταυτότητα του ανθρώπου στην άλλη μεριά του ακουστικού.
Γονέας αθλητή, που ρωτούσε όλο απορία και αγανάκτηση που είναι τα αποτελέσματα της 1ης ημέρας του Παγκύπριου Πρωταθλήματος Π/Κ. “Γιατί δεν έβαλες τα αποτελέσματα της 1ης ημέρας;” με ρώτησε χαρακτηριστικά. “Γιατί δεν έφτασαν ποτέ στα χέρια μου” του απαντώ εγώ, χωρίς να μπορώ να δικαιολογήσω το γιατί. “Εν έχουν υπόθεση…” μου απαντάει πίσω, με την αγανάκτηση να διακρίνεται ακόμη εντονότερα στη φωνή του.
Όντως. Θεωρώ ότι ο κόμπος έχει φτάσει στο κτένι. Αυτή η κατάσταση ανεπαρκούς μέχρι και καθόλου ενημέρωσης δε μπορεί να συνεχιστεί. Κι όταν δεν εκτιμάς το μοναδικό μέσο που σε προβάλλει (σ.σ. stivoscy.net), αρχίζεις να σκέφτεσαι αν μόνο η ενημέρωση μπορεί να χαρακτηρισθεί ανεπαρκής!
Αρχικά, καταλάβαμε όλοι μας ότι τα αποτελέσματα όλων των αγώνων στην Κύπρο τα βρίσκουμε ΜΟΝΟ μέσω του stivoscy.net; Πέρυσι μάλιστα μερικές φορές χρειάστηκε να τα δακτυλογραφήσω ο ίδιος επειδή μεσολαβούσε σαββατοκυρίακο! Δηλαδή αν δεν υπήρχε αυτή η σελίδα τι θα γινόταν; Θα γυρεύαμε τα έντυπα αποτελέσματα από τους προπονητές στα γήπεδα; Ή θα ήμασταν ευχαριστημένοι με τις 3 πρώτες θέσεις που δημοσιεύονται στον τύπο;
Φτάσαμε στο σημείο ένας νέος που μόλις μπήκε στην 3η δεκαετία της ζωής του και δουλεύει χωρίς κανένα αντάλλαγμα, να παρέχει όλη την ενημέρωση (που ακόμη σίγουρα μπορεί να χαρακτηρισθεί ελλιπής), και κάποιοι οι οποίοι θέλουν να αυτοαποκαλούνται “αρμόδιοι” και πληρώνονται μερικές χιλιάδες μηνιαίως, να σφυρούν αδιάφορα.
Δεν θα επεκταθώ περαιτέρω γιατί πιστεύω ότι το μήνυμα μου το έχω περάσει, και γιατί για όλες τις ασυδοσίες και αυθαιρεσίες που ζήσαμε φέτος θα αναφερθώ σε άλλο μου άρθρο.
Απλά να τονίσω ότι μετά το άρθρο για την αποστολή στο Ισραήλ που έμεινε στο σκοτάδι, δέχτηκα πληθώρα μηνυμάτων από πολλούς αθλητές και όχι μόνο. Μηνύματα που έβγαζαν όλη την αγανάκτηση για όλα τα κακώς κείμενα του χώρου μας, και παράλληλα έδιναν τα συγχαρητήρια τους που έστω και τώρα, κάποιος βρήκε τη δύναμη να τα δημοσιεύσει. Φανέρωναν επίσης την ελπίδα τους να συνεχισθεί αυτή η κριτική, και επιτέλους να υπάρξει διαφάνεια και αξιοκρατία.
Η δική μου διαβεβαίωση είναι μία: η περίοδος χάριτος έχει παρέλθει. Το StivosCy.Net δημιουργήθηκε και υπάρχει με αποκλειστικό και μόνο γνώμονα την αγνή αγάπη μας για το στίβο, και ακριβώς έτσι θα συνεχίσει. Τους/σας/μας αρέσει ή όχι, είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ διαδικτυακό μέσο που προβάλει αποκλειστικά τον Κυπριακό στίβο. Και στον Κυπριακό στίβο δεν χωράνε όσα γίνονται σε όλους τους υπόλοιπους θεσμούς στην Κύπρο.

Περήφανα και σταράτα,
Κωνσταντίνος Τιμινής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου