Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Δώσαμε μάχη έξω απ' τη Βουλή και θα συνεχίσουμε να δίνουμε


Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο


Με τις 29 ψήφους των Βουλευτών των ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ και του Βουλευτή του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρη Συλλούρη και 26 ψήφους εναντίον των Βουλευτών του ΑΚΕΛ, της ΕΔΕΚ, του Βουλευτή των Οικολόγων Γιώργου Περδίκη, του Νίκου Κουτσού του ΕΥΡΩΚΟ και του Ζαχαρία Κουλία, ψηφίστηκε σε νόμο το μνημονιακό νομοσχέδιο για την ακίνητη ιδιοκτησία.
Το νομοσχέδιο προβλέπει ελάχιστο τέλος 75 ευρώ ανα ιδιοκτήτη ακινήτου. Η φορολόγηση θα αυξάνεται ανάλογα με την αξία του ακινήτου. Το νομοσχέδιο πρόκειται να αποδώσει για το 2013 πρόσθετα έσοδα για το κράτος ύψους τουλάχιστον 75 εκατομμυρίων ευρώ.

Η Ολομέλεια της Βουλής με 29 ψήφους υπέρ και 18 αποχές από τους Βουλευτές του ΑΚΕΛ υπερψήφισαν τροπολογία με την οποία η πρόσθετη επιβάρυνση την οποία θα υποχρεούνται να καταβάλλουν πέραν των τόκων υπερημερίας και των άλλων υφιστάμενων επιβαρύνσεων από 20% να μειωθεί στο 10%.
Με  35 ψήφους υπέρ και 20 αποχές ψηφίστηκε και δεύτερη τροπολογία με την οποία θα δίνεται 10% έκπτωση σε αυτούς που πληρώνουν το φόρο 30 ημερολογιακές μέρες πριν την ημερομηνία που εκπνέει η προθεσμία.
Προβλέπεται μεταξύ άλλων
-Από 0,8 μέχρι 2% οι περικοπές μισθών και συντάξεων στο δημόσιο
-Αύξηση τελών νοσηλείας στα δημόσια νοσοκομεία 

Την ίδια ώρα που oι Βουλευτές έσκαβαν το λάκκο για να θάψουν το μέλλον του λαού της Κύπρου εμείς ήμασταν εκεί και δώσαμε το παρόν μας έστω και λιγοστοί για να δείξουμε ότι ο καπιταλιστικός μεσαίωνας που μας προσφέρει απλόχερα η πολιτική της Ε.Ε. , της Τρόικας και της κυβέρνησης της Κύπρου δεν θα περάσει και θα συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε μέχρι να ξαναπάρουμε τη τύχη του μέλλοντος μας στα χέρια μας.

Ενωμένοι όλοι με την Αριστερά της ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ για μια Κύπρο Ενιαία , Ανεξάρτητη έξω από Ε.Ε, ευρώ , μνημόνια τρόικα , ΝΑΤΟ χωρίς στρατούς κατοχής σε μια χώρα ειρηνική και λαικής κυριαρχίας.
Μ.Αποστολίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου